Skip to main content

Δελτίο Τύπου 5-5-2015


05 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου

 

Με μεγάλη συμμετοχή γονιών πραγματοποιήθηκε στο Επιτάλιο την Δευτέρα 4/5/2015ομιλία – συζήτηση από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις». Βασικό θέμα ήταν ο ρόλος του γονιού σήμερα και οι βασικές αρχές της διαπαιδαγώγησης, με στόχο  μια πρώτη ευαισθητοποίηση σε ζητήματα που σχετίζονται με την επικοινωνία και τα όρια στην διαπαιδαγώγηση και αφετέρου να  κινητοποιηθούν οι γονείς να συμμετέχουν σ’ έναν κύκλο συναντήσεων προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα και να προβληματιστούν στα παραπάνω θέματα. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των γονιών οι συναντήσεις θα συνεχιστούν με τους γονείς που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 7/5/2015 στα τηλ του Κέντρου Πρόληψης 2622029710. Συντονίστρια των συναντήσεων είναι η κα Γιώτα Τσαπαρδώνη, ψυχολόγος.

Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης για τους γονείς αποσκοπούν στην υποστήριξη στο ρόλο τους μέσω της ενδυνάμωσης της σχέσης και της θετικής επικοινωνίας με τα παιδιά  τους, προκειμένου να προάγεται η ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών.

Για το πρόγραμμα για τους γονείς στο Επιτάλιο συνεργάστηκαν όλες οι σχολικές μονάδες της περιοχής Επιταλίου και Αλφειούσας, οι σύλλογοι γονέων των σχολείων και ο Πρόεδρος της Κοινότητας με την φιλοξενία των συναντήσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο Επιταλίου.