Δελτίο Τύπου
Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 10:51

Δελτίο Τύπου

Ολοκλήρωση Ομάδας Εφήβων στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

 Â

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 30/11/2019 από το Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις, το πρόγραμμα για εφήβους μαθητές Γυμνασίου, που φοιτούν στο γυμνάσιο Ανδραβίδας, με την πραγματοποίηση του 7ου και τελευταίου εργαστηρίου.

Τα προγράμματα για εφήβους, έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν το αναπτυξιακό ψυχοκοινωνικό τους στάδιο, όπως είναι η εικόνα του εαυτού, η επικοινωνία μέσα σε μια ομάδα, οι σχέσεις με τους συνομήλικους κ.α. Σε αυτά τα 7 εργαστήρια, μέσα από δραστηριότητες όπως η δραματοποίηση, η αφήγηση και η ζωγραφική και με τρόπο συμμετοχικό, μέσα σε μικρότερες ομάδες, δόθηκε στα παιδιά που συμμετείχαν ο απαραίτητος ψυχοσυναισθηματικός χώρος για να εκφράσουν, μέσα από τη δημιουργία τον αυτοσχεδιασμό και το παιχνίδι, σκέψεις συναισθήματα και ανάγκες, δίνοντάς τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να σχετιστούν με ένα τρόπο περισσότερο αυθεντικό, βασισμένο στην συνύπαρξη και τη συνεργασία.
Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο εργαστήριο με τίτλο Όταν ο αφρός λησμονεί το βυθό, δοκιμάσαμε να κολυμπήσουμε στα ταραγμένα νερά μιας ομάδας, στο βάθος των χαρακτήρων που την αποτελούν και στον τρόπο που αυτοί συνυπάρχουν, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα ανεξερεύνητες πλευρές του εαυτού μας.
Στο 2ο εργαστήριο, προχωρήσαμε ένα βήμα παρακάτω, μέσα Στον καθρέφτη μας, ξεδιπλώνοντας ο καθένας τη μοναδικότητα του, όπως τα λουλούδια τα φύλλα τους, μέσα από τα όνειρα, τις ανάγκες μας αλλά και τις δυσκολίες με τις οποίες ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι

Στο 3ο εργαστήριο, με τίτλο «Έλα να παίξουμε» στο παιχνίδι μπήκαν και οι πιο σημαντικοί μας άλλοι, οι φίλοι και αναδείξαμε τη σημαντικότητα αλλά και τα εμπόδια που χρωματίζουν τις φιλικές σχέσεις κατά την περίοδο της εφηβείας.

Το επόμενο βήμα, ήταν το 4ο εργαστήριο που είχε τίτλο «Love is…”.Οι σχέσεις με το άλλο φύλο, ο τρόπος που ο ένας βλέπει τον άλλον, οι προσδοκίες, οι ανάγκες και τα συναισθήματα που αλλάζουν , τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους γύρω μας, έδωσαν τον ρυθμό σε αυτό το εργαστήριο.

Στο 5ο εργαστήριο με τίτλο «Ο χορός των συναισθημάτων», μιλήσαμε για τα συναισθήματά μας, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, τα ζωγραφίσαμε, και παρατηρώντας ο καθένας τις δικές του συναισθηματικές αποχρώσεις, διαπιστώσαμε πως, αυτό που νιώθει κανείς, συμπληρώνει την εικόνα τόσο του εαυτού μας, όσο και των άλλων.

ο 6ο εργαστήριο είχε τίτλο «Ένας καινούριος κόσμος» και ήταν μια ευκαιρία για να μιλήσουμε για όλα αυτά που πολλές φορές μπορεί να μας δυσκολεύουν όταν μπαίνουμε σε νέους κόσμους, όπως αυτός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ,αλλά που μπορεί και να μας δείχνουν τον δρόμο για νέες ανακαλύψεις.

Στο 7ο και τελευταίο εργαστήριο, με συνοδοιπόρους τους γονείς, αποχαιρετιστήκαμε, θυμηθήκαμε όσα αποκόμισε ο καθένας μέσα σε αυτές τις συναντήσεις, και δώσαμε μια υπόσχεση, για «ένα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει".

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Δεκέμβριος 2019 11:01