Δελτίο Τύπου
Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2018 08:29

Προγράμματα για γονείς στον Πύργο από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»

"Στα χνάρια της εφηβείας"

Το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις" πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα 6 συναντήσεων για γονείς εφήβων του Δήμου Πύργου.

Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών των γονέων που μεγαλώνουν εφήβους, θα έχουμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε τις αλλαγές που χρειάζονται να πραγματοποιηθούν τόσο από τον έφηβο, όσο και από τους γονείς, για να βρουν νέους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, απογευματινές ώρες στο 2ο Λύκειο Πύργου. Οι δηλώσεις συμμετοχής των γονέων θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Παρασκευή 02/11/2018, στο τηλ. 2622029710, από 08:30 έως 14:30.

efivoi

… και για γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και υποστήριξης της οικογένειας στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των παιδιών, το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις» ξεκινά ομάδες για γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στα δημοτικά σχολεία Πύργου. Πρόκειται για πρόγραμμα διάρκειας 7 εβδομαδιαίων συναντήσεων όπου οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν πλευρές της επικοινωνίας και των ορίων στη σχέση γονέα – παιδιού προκειμένου να ενθαρρύνουν το μεγάλωμα και την αυτονόμησή του.

Στην ομάδα οι γονείς ανταλλάσουν σκέψεις και προβληματισμούς που αφορούν στο μεγάλωμα του παιδιού και μέσα από τις ομαδικές - βιωματικές διαδικασίες παίρνουν ανατροφοδότηση στον ρόλο τους. Σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες οι γονείς ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα με έντυπο υλικό και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος συγκροτήθηκαν 2 ομάδες που θα πραγματοποιούνται σε χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

goneis_Pyrgoy2

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2018 08:39