Ολομέλεια Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης
Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2018 09:50

Ολομέλεια Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης με τη συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΓΩ», των Δήμων Χολαργού- Παπάγου και Αγίας Παρασκευής και με την υποστήριξη της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Πολιτών της ΕΡΤ στις 19-20 Οκτωβρίου 2018 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης συνιστά μία μορφή σύνδεσης των αναγνωρισμένων Φορέων που αναπτύσσουν Προγράμματα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η λειτουργία του βασίζεται στις αρχές της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της λήψης αποφάσεων μέσα από τη σύνθεση και αξιοποίηση των διαφορετικών απόψεων, γεγονός που το έχει καταστήσει ανθεκτικό και βιώσιμο μέσα στα χρόνια, αποτελώντας ένα πρότυπο παράδειγμα λειτουργικής δικτύωσης αξιοποιήσιμο από τους φορείς πρόληψης στις κοινότητες που εργάζονται.

Το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις συμμετέχει ενεργά στο Πανελλήνιο Δίκτυο από την αρχή της λειτουργίας του, έχει συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξή του συμμετέχοντας στην Συντονιστική Επιτροπή και πριν 2 χρόνια διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στην Ολυμπία την τακτική Ολομέλειά του.

Την ολομέλεια τίμησαν την 1η ημέρα με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος και η Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΓΩ», κα Γεωργία Πίσπα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι 60 και πλέον συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία τους από την ανάπτυξη της πρόληψης σε διαφορετικές περιοχές και κοινότητες, να αναδείξουν τα κεντρικά θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τους λειτουργούς της πρόληψης αλλά και να ανταλλάξουν τα όνειρά τους για το μέλλον.

Τα συμπεράσματα από αυτή την ανταλλαγή θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια για τη διαμόρφωση της θεματολογίας της 12ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί 6-9 Νοεμβρίου 2019 στο Ηράκλειο της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με το ΚΕΣΑΝ-Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ηρακλείου.

Τη 2η ημέρα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία εκπαιδευτική διαδικασία με προσκεκλημένο εκπαιδευτή τον κ. Γεώργιο Γουρνά, Δρ. Ψυχιατρικής, Θεραπευτή Οικογένειας και Ομάδας, επιστημονικό συνεργάτη του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών τη σκυτάλη για τη διοργάνωση της επόμενης ολομέλειας, στις 12 και 13 Απριλίου 2019, πήρε ο Σύνδεσμος Καταπολέμησης των Ναρκωτικών Λάρνακας στη φιλόξενη Κύπρο.

Τέλος, μετά τη λήξη των εργασιών ακολούθησε ξενάγηση στο ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της οποίας η πρόληψη εξέπεμψε και ζωντανά από τη συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος όταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαχρήστος, κάλεσε τη συντονίστρια του Δικτύου και την Πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης να μιλήσουν στην εκπομπή του για την πρόληψη και το Δίκτυο.

Το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις» συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του διημέρου με εκπροσώπους τους την κα. Γιώτα Τσαπαρδώνη, Επιστημονικά Υπεύθυνη και τον κο. Νικόλαο Πανουτσόπουλο, Διοικητικό στέλεχος.

21

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2018 09:58