ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2018 10:32

Τα προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης για το έτος 2018-2019

Το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις», στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, έχει προγραμματίσει και ξεκινά τις δράσεις του στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Ηλείας – δράσεις σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους, ενήλικες με στόχο την ευαισθητοποίηση και υποστήριξη σε θέματα επικοινωνίας και σχέσεων και οι οποίες θα υλοποιηθούν κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

Προγράμματα για γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής ή εφηβικής ηλικίας θα πραγματοποιηθούν στους δήμους Ήλιδας, Πύργου, Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Στόχος των ομάδων γονέων είναι να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς στις ανάγκες των παιδιών και σε θέματα επικοινωνίας, ορίων και σχέσης με τα παιδιά τους.

Προγράμματα για παιδιά και εφήβους θα πραγματοποιηθούν στους δήμους Ήλιδας, και Πηνειού. Πρόκειται για ομάδες όπου τα παιδιά και οι έφηβοι μέσα από βιωματικές διαδικασίες ενεργητικής συμμετοχής έρχονται σ’ επαφή με θετικούς τρόπους επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης και ενισχύονται οι προσωπικές και κοινωνικές τους δεξιότητες όπως η συνεργασία, η έκφραση συναισθημάτων, η αυτοεικόνα και η αυτοεκτίμηση.

Όλες οι παραπάνω δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες και ο πληθυσμός κάθε δήμου θα ενημερωθεί με έντυπα που θα δοθούν μέσω των σχολείων.

Σε συνεργασία με τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα υλοποιηθούν προγράμματα για τη σχολική κοινότητα τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές. Στόχος των σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς είναι η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας – επικοινωνίας και σχέσεων με τους μαθητές. Στους μαθητές οι δράσεις αφορούν στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας και εξαρτήσεων.

Επίσης, κατόπιν αιτημάτων φορέων και συλλόγων, το Κέντρο μπορεί να υλοποιήσει δράσεις ευαισθητοποίησης σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μέλη της ευρύτερης κοινότητας σχετικά με θέματα ψυχοκοινωνικής υγείας.

Πρόγραμμα για ενήλικες άνω των 20 ετών. Πρόκειται για ομάδα προσωπικής ανάπτυξης βιωματικού χαρακτήρα που αφορά σε μια διεργασία διερεύνησης, αναγνώρισης και κατανόησης της ανθρώπινης επικοινωνίας, ως σημαντικό παράγοντα ανάδειξης του εαυτού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ανά δήμο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Πρόληψης στα τηλ. 2622029710.

Καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς πληροφορίες για τα προγράμματα μπορούν να αναζητούνται στην ιστοσελίδα μας: www.paremvaseis.gr και στο facebook: kentro prolipsis paremvaseis.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2018 10:35