Ολοκλήρωση προγραμμάτων από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018 09:09

Ολοκλήρωση προγραμμάτων από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»

Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Ηλείας «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» το πρόγραμμα ενίσχυσης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά Β΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Ήλιδας.

Υλοποιήθηκαν συνολικά 2 ομάδες - 8 εργαστήρια σε κάθε ομάδα - στις οποίες συμμετείχαν 28 μαθητές. Στα εργαστήρια στόχος ήταν σ’ ένα πλαίσιο ασφάλειας και αποδοχής να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως: η εικόνα του εαυτού, τα συναισθήματα, η φιλία και οι προκλήσεις στη σχέση με συνομηλίκους μέσα από ομαδικές βιωματικές δραστηριότητες - παραμύθια, ιστορίες, ασκήσεις ενεργητικής συμμετοχής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν και ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Επίσης, ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα για γονείς στην Αμαλιάδα και στη Ζαχάρω. Στην Αμαλιάδα, το πρόγραμμα αφορούσε γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος γονέων δημιουργήθηκαν 2 ομάδες.

Μέσα σ’ έναν κύκλο 8 συναντήσεων οι γονείς είχαν την ευκαιρία μέσα από διαδικασίες ενεργητικής συμμετοχής και βιωματικών ασκήσεων να επεξεργαστούν θέματα που αφορούν στην επικοινωνία, στα όρια, στην αυτονόμηση των παιδιών, να προβληματιστούν σχετικά με τον δικό τους ρόλο και να υποστηριχτούν στην αναζήτηση τρόπων ενίσχυσης της υπευθυνότητας και της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών τους.

Στη Ζαχάρω το πρόγραμμα αφορούσε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών όπου οι συμμετέχοντες γονείς επεξεργάστηκαν μέσα από βιωματικές διαδικασίες θέματα που αφορούν στην επικοινωνία και στα όρια της σχέσης γονέα – παιδιού, στις αλλαγές που έχουν επηρεάσει διαχρονικά τους ρόλους μέσα στην οικογένεια, αναζητώντας πηγές άντλησης ικανοτήτων και αποθεμάτων τους προκειμένου ν’ ανταποκριθούν στις σημερινές συνθήκες.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018 09:13