Δελτίο Τύπου
Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 08:36

Ολοκλήρωση Ομάδας παιδών Β΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων Δήμου Ήλιδας

Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε Ηλείας «Παρεμβάσεις» την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 η πρώτη ομάδα του προγράμματος ενίσχυσης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά Β΄ τάξης των δημοτικών σχολείων του Δήμου Ήλιδας.

Υλοποιήθηκαν συνολικά 8 εβδομαδιαία εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν 16 μαθητές. Στα εργαστήρια αυτά στόχος ήταν μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και έκφρασης να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως η εικόνα του εαυτού, η φιλία, τα συναισθήματα και οι προκλήσεις στην σχέση με τους συνομηλίκους μέσα από ομαδικές βιωματικές διαδικασίες. Αξιοποιήθηκαν υλικά όπως παραμύθια, κατασκευές, δραματοποίηση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν και δύο ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών, που συμμετείχαν σε αυτό, μία στην έναρξη και μία στο τέλος του προγράμματος.

Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» θα υλοποιήσει και 2η ομάδα εργαστηρίων και θα προηγηθεί ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Συντονίστριες των προγραμμάτων είναι η Κατερίνα Μάσσαλα, ψυχολόγος και η Σωτηρία Χαντζηκωνσταντίνου, ψυχολόγος.

Καθ ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς πληροφορίες για τα προγράμματα μπορούν να αναζητούνται στην ιστοσελίδα μας: www.paremvaseis.gr και στο facebook: kentro prolipsis paremvaseis.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 08:40