Δελτίο Τύπου
Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 08:45

Δελτίο Τύπου

Προγράμματα για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»
σε Σκουροχώρι, Αμαλιάδα, Γαστούνη

Ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης το σεμινάριο για γονείς στο Σκουροχώρι που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες της περιοχής και τον Σύλλογο Γονέων. Πρόκειται για έναν κύκλο 5 συναντήσεων όπου οι γονείς που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν θέματα που αφορούν στις ανάγκες των παιδιών, στην επικοινωνία γονέα – παιδιού καθώς και σε θέματα διαπαιδαγώγησης με στόχο να ευαισθητοποιηθούν και να υποστηριχθούν στη καλλιέργεια θετικών σχέσεων με τα παιδιά τους.
Επίσης, το Κέντρο Πρόληψης συμμετείχε σε ενημερωτικές συναντήσεις με γονείς που διοργάνωσαν σχολικές μονάδες. Συγκεκριμένα στο 3ο και 4ο νηπιαγωγείο Γαστούνης οι γονείς συζήτησαν για το πώς μπορούν να επικοινωνούν με το παιδί τους θέματα που αφορούν στην προστασία του εαυτού και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, δίνοντας την ευκαιρία να συζητηθούν αγωνίες και προβληματισμοί για θέματα που δυσκολεύουν τους γονείς στον χειρισμό τους.
Στο 2ο και 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, από το προσωπικό του σχολείου διοργανώθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα "Τα όρια στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών" και το Κέντρο Πρόληψης συμμετείχε με σχετική εισήγηση για τη σημασία των ορίων στη διαπαιδαγώγηση μέσα σ’ ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνολικής φροντίδας των αναγκών του παιδιού. Έτσι οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν σε πλευρές της διαπαιδαγώγησης, ενώ στη συνέχεια οι γονείς όλων των δημοτικών σχολείων του δήμου Ήλιδας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα σεμινάρια για γονείς του Κέντρου Πρόληψης. Όλες οι δράσεις του Κέντρου υλοποιούνται από το επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους και κοινωνικό λειτουργό) και η συμμετοχή είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 08:48