Δελτίο Τύπου
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 10:01

Ομιλίες σε γονείς από το Κέντρο Πρόληψης στο Σκουροχώρι

και στο Γιαννιτσοχώρι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» ομιλίες σε γονείς στο Σκουροχώρι και στο Γιαννιτσοχώρι.

Κατόπιν αιτήματος του νηπιαγωγείου Σκουροχωρίου, στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος σε μαθητές, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Μαΐου, ομιλία σε γονείς του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου με θέμα: «Πως ν’ ακούμε τις συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών» από την ψυχολόγο κα Γιώτα Τσαπαρδώνη. Οι γονείς που παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το ρόλο των συναισθημάτων στη ζωή μας, πώς συνήθως τα αντιμετωπίζουμε αλλά και για την αξία που έχουν στις ανθρώπινες σχέσεις καθώς και στο πως οι γονείς μπορούν συμβάλλουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισής τους στα παιδιά. Για την δράση συνέβαλαν ουσιαστικά η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου Σκουροχωρίου και η Διευθύντρια του δημοτικού σχολείου.

Επίσης, την Δευτέρα 15 Μαΐου, στο Γιαννιτσοχώρι, κατόπιν αιτήματος, πραγματοποιήθηκε ομιλία σε γονείς και κατοίκους της περιοχής με θέμα: «ο ρόλος του γονιού στα βήματα ζωής του παιδιού» από την ψυχολόγο κα Κατερίνα Μάσσαλα. Οι γονείς που συμμετείχαν συζήτησαν ως προς τη σημασία της σχέσης φροντισμένης με αγάπη, ενθάρρυνση, επικοινωνία και οριοθέτηση ως βασικό εφόδιο για τα βήματα του παιδιού από τη συναισθηματική εξάρτησή του από το γονιό στην αυτονόμησή του. Για την πραγματοποίηση της συνάντησης συνέβαλαν ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου της περιοχής και το Κέντρο Νέων Γιαννιτσοχωρίου.

1

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 10:04