Δελτίο Τύπου
Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 08:55

Ομάδα Παιδιών Ε΄ Δημοτικού Σχολείου στον Δήμο Ήλιδας

Το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις", φορέας προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας και πρόληψης των εξαρτήσεων στο νομό, οργανώνει σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ήλιδας και τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ομάδα παιδιών για τους μαθητές της Ε’ τάξης. Πιο αναλυτικά, η ομάδα αφορά τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Αμαλιάδας, του Χαβαρίου, του Γερακίου, του Αμπελόκαμπου, των Σαβαλίων, των Δουνέικων, του Καρδαμά και της Εφύρας.

Στόχος της ομάδας είναι η ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και βιωματικές διαδικασίες, όπως το παιχνίδι, η ζωγραφική και η αφήγηση παραμυθιών, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τα προσωπικά τους αποθέματα και να επεξεργαστούν θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, την συνεργασία, την έκφραση και την διαχείριση συναισθημάτων, την αυτοεκτίμηση, την υπεύθυνη λήψη αποφάσεων και την προστασία του εαυτού.

Η ομάδα θα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη απόγευμα και ώρα 5:00 με 6:30 σε αίθουσα του Κέντρου Πρόληψης Παρεμβάσεις και θα έχει διάρκεια 10 απογεύματα. Η συμμετοχή των παιδιών στην ομάδα είναι εθελοντική, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση με μοναδική προϋπόθεση την σταθερή τους συμμετοχή. Η ομάδα μπορεί να έχει μέχρι 12 παιδιά και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι γονείς επιθυμείτε να συμμετάσχουν τα παιδιά σας στην ομάδα, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο τηλέφωνο 26220-29710 και ώρες 9:00 με 14:30. Υπεύθυνη της ομάδας είναι η κα. Λάγαρη Κατερίνα, ψυχολόγος, στην οποία μπορείται να απευθύνεστε για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε σε σχέση με την ομάδα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 08:58