Δελτίο Τύπου
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 08:19

Το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις", φορέας προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας και πρόληψης των εξαρτήσεων στο νομό, υλοποίησε δυο ομάδες παιδιών για τους μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης στην Κυλλήνη και στο Πελόπιο.

Στόχος και των δυο ομάδων ήταν η ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και βιωματικές διαδικασίες τα παιδιά επεξεργάστηκαν θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, τη συνεργασία, την αυτοεκτίμηση και την προστασία του εαυτού.

Η μια ομάδα πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κ.Παναγιάς- Κυλλήνης , είχε συνολική διάρκεια 10 συναντήσεις και αφορούσε τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Κάτω Παναγιάς - Κυλλήνης , Κάστρου, Νεοχωρίου καθώς επίσης και όσους κατοικούν στην Διασπορά Ανδραβίδας.

Η άλλη ομάδα, υλοποιήθηκε σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Πελοπίου και έγιναν 9 συναντήσεις. Στην ομάδα αυτή καλέστηκαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Πελοπίου, Πλατάνου και Χελιδονίου.

Η συμμετοχή των παιδιών και στις δυο ομάδες ήταν εθελοντική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Υπεύθυνη και των δυο προγραμμάτων ήταν η κ. Λάγαρη Κατερίνα, ψυχολόγος.

Το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» ευχαριστεί τις σχολικές μονάδες της περιοχής και τους συλλόγους γονέων για τη στήριξή τους στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 08:21