Δελτίο Τύπου
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 08:14

Πρόγραμμα για την αυτοεκτίμηση ξεκινά το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις», στον Πύργο.

Το πρόγραμμα για την αυτοεκτίμηση υλοποιείται στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και υποστήριξης της οικογένειας σε θέματα που σχετίζονται με την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και αφορά τους μαθητές της Β’ τάξης και τους γονείς τους, της δημοτικής ενότητας Πύργου.

Η αυτοεκτίμηση - η εικόνα που έχει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματά του, τις σχέσεις του με τους άλλους, τις επιλογές και τους στόχους του. Με την είσοδο του παιδιού στο δημοτικό σχολείο αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβάνεται και αξιολογεί τον εαυτό του, λόγω των απαιτήσεων του σχολείου και της σύγκρισης με τους άλλους - φίλους και συνομηλίκους, στην επίδοση. Αφενός το ίδιο το παιδί καλείται να διαχειριστεί τη διαφορετικότητα αλλά και τα συναισθήματα που απορρέουν από αυτές τις αλλαγές, αφετέρου οι γονείς μέσα από την καθημερινή επικοινωνία και σχέση μαζί του ασκούν ιδιαίτερη επιρροή στην εικόνα που θα έχει το παιδί για τον εαυτό του.

Το εργαστήρι των γονέων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και είναι ένας κύκλος 5 συναντήσεων όπου μέσα από τη συζήτηση και την ανταλλαγή, οι συμμετέχοντες γονείς θα αναζητήσουν εκείνους τους παράγοντες που επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών. Υπεύθυνη του εργαστηρίου: Γιώτα Τσαπαρδώνη, ψυχολόγος.

Τα εργαστήρια των παιδιών θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017. Σχεδιάζονται 4-6 εργαστήρια στα οποία τα παιδιά θα επεξεργαστούν με βιωματικές ασκήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες θέματα που σχετίζονται με το πώς αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους, τα συναισθήματά τους και τις σχέσεις τους με τους άλλους. Υπεύθυνες των εργαστηρίων είναι η Κατερίνα Μάσσαλα, ψυχολόγος και η Σωτηρία Χαντζηκωνσταντίνου, ψυχολόγος.

Οι γονείς των μαθητών της Β’ τάξης της περιοχής του Πύργου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους στα παραπάνω εργαστήρια μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής στο Κέντρο Πρόληψης: τηλ: 2622029710 (08:30-14:30), έως την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.

Η συμμετοχή στις δράσεις του Κέντρου είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Για πληροφορίες και ενημέρωση σε σχέση με τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Πρόληψης Ελ. Βενιζέλου 29, Αμαλιάδα και στην ιστοσελίδα www.paremvaseis.gr και στο facebook: kentro prolipsis paremvaseis.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 08:15