Δελτίο τύπου
Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 11:27
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις»πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/2/2017 το απόγευμα με τη συμμετοχή των φορέων –εταίρων του Κέντρου. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος του Κέντρου,Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος εξαίροντας το έργο Κέντρουκαι την θετική απήχηση που έχουν οι δράσεις του στους συμμετέχοντες σε αυτές.Στις εργασίες της Συνέλευσης προέδρευσε ο Αναπληρωτής Προέδρου καιπεριφερειακός σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Αγιομυργιαννάκης.

Στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των φορέων – μελών τουΚέντρου και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας κος. Χρήστος Ξουρής,η εκπρόσωπος του Δήμου Ήλιδας κα. Σταυρούλα Γκουβίτσα, η εκπρόσωπος του ΔήμουΠύργου κα. Ανδριάννα Αγγελακοπούλου, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηλείας κος.Διονύσιος Γιαννόπουλος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κος. Νικόλαος Μαρούντας,ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κος. Αλέξανδρος Γεωργουλής, οεκπρόσωπος του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας κος. Ιάκωβος Βαρούχαςμε τον αναπληρωτή του κο. Ιωάννη Σαραβάκο, ο εκπρόσωπος του Δήμου Πηνειού κος. ΦώτιοςΚατσαλάς. Επίσης παραβρέθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης.

Τα Θέματα της ημερήσιας Διάταξης ήταν επιστημονικός και οικονομικόςαπολογισμός του έτους 2016 και ενημέρωση για τις δράσεις του Α' εξαμήνου του2017. Η επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου κα. Γιώτα Τσαπαρδώνη παρουσίασε όλατα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν το 2016 σε όλους τους Δήμους τηςπεριφερειακής ενότητας Ηλείας και τα οποία αφορούσαν τους γονείς, τα παιδιά καιτους εφήβους, τους εκπαιδευτικούς, τις δράσεις ευαισθητοποίησης της ευρύτερηςκοινότητας στα πλαίσια της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας καθώς και γιατην υπηρεσία ατομικής συμβουλευτικής της οικογένειας που λειτουργεί στο Κέντρο.Επίσης, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει στο τρέχον έτος καιαφορούν στην οικογένεια, στο σχολείο, στα παιδιά και στους νέους και ενημέρωσεγια τα αυξημένα αιτήματα από τις σχολικές μονάδες στα οποία σχεδιάζει ναανταποκριθεί το Κέντρο στο επόμενο διάστημα. Τα μέλη της Συνέλευσης άκουσαν μεενδιαφέρον το εύρος των δράσεων που έχουν αναπτυχθεί στους Δήμους και αντάλλαξανσκέψεις για την μεγαλύτερη προβολή του έργου καθώς και τη δικτύωση με τουςφορείς και τους συλλόγους γονέων.

Τον οικονομικό απολογισμό του 2016 ανέπτυξε ο ταμίας του Κέντρου κος. ΔιονύσιοςΓιαννόπουλος. Αναφέρθηκε στα έσοδα του Κέντρου από το Υπουργείο Υγείας και τοΥπουργείο Εσωτερικών αλλά και τους τοπικούς φορείς που κάλυψαν τις υποχρεώσειςτου Κέντρου όσον αφορά στη μισθοδοσία του προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδατου Κέντρου και υπενθύμισε στους φορείς που δεν είναι οικονομικά ενήμεροι ναφροντίσουν για την οικονομική υποχρέωσή τους προς το Κέντρο στα πλαίσια τηςσυμβατικής τους υποχρέωσης.

Μετά το πέρας της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίταςμε τις ευλογίες του πατέρα Βασίλειου Μονόλιθου και τα μέλη αντάλλαξαν ευχές γιαμια δημιουργική χρονιά.

IMG_20170208_192313
IMG_20170208_190003
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 11:38