Δελτίο Τύπου
Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 12:12

Ομάδες γονέων από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις»

Από το Κέντρο Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις», στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και υποστήριξης των γονέων σε θέματα που αφορούν στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας στην οικογένεια, ξεκίνησε την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου η 2η ομάδα γονέων προσχολικής ηλικίας στην Αμαλιάδα για τους 18 γονείς που ήδη έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον συμμετοχής τους. Πρόκειται για έναν κύκλο 6-7 συναντήσεων όπου οι γονείς μέσα από διαδικασίες ανταλλαγής και διαλόγου θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα ανάπτυξης και διαπαιδαγώγησης όπως οι ανάγκες των μικρών παιδιών καθώς και θέματα συμπεριφοράς και οριοθέτησής τους. Η πρώτη ομάδα γονέων ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, όπου σ’ έναν κύκλο 9 συναντήσεων οι γονείς επεξεργάστηκαν θέματα ανάπτυξης και διαπαιδαγώγησης όπως οι ανάγκες των μικρών παιδιών, θέματα συμπεριφοράς και οριοθέτησής τους, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η αδελφική ζήλια, η διαχείριση της απώλειας. Οι συμμετέχοντες γονείς ανέφεραν ότι βίωσαν τη συμμετοχή τους στην ομάδα ως εμπειρία βοηθητική, καθώς μέσα από την εμπειρία και το μοίρασμα μεταξύ των γονιών συνδιαμορφώθηκε ένα πλαίσιο ενίσχυσης και υποστήριξης στον ρόλο τους.

Επίσης, στο Βούναργο, ολοκληρώθηκε η ομάδα γονέων που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες της δημοτικής ενότητας Ιάρδανου, τους Διευθυντές και τους συλλόγους γονέων. Οι συμμετέχοντες γονείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην επικοινωνία και στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών όπως είναι οι ανάγκες των παιδιών και πως αυτές εκφράζονται μέσα από διάφορες συμπεριφορές, η επικοινωνία και πως διαμορφώνονται τα όρια στη σχέση γονέα – παιδιού, οι δυνάμεις και τα αποθέματα του γονιού στην άσκηση του γονεϊκού του ρόλου. Το Κέντρο Πρόληψης ευχαριστεί το Γυμνάσιο- Λύκειο Βουνάργου για τη φιλοξενία του προγράμματος στο χώρο του σχολείου.

Επίσης, ολοκληρώθηκε στη δημοτική ενότητα Βάρδας, ομάδα για γονείς που μεγαλώνουν παιδιά στην εφηβεία με τίτλο "Το αλφαβητάρι της εφηβείας". Μέσα σ’ έναν κύκλο 5 συναντήσεων, αναπτύχθηκε η σημασία των αλλαγών στην εφηβεία τόσο για την ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών τους, όσο και της γονεικής σχέσης. Το Κέντρο ευχαριστεί το γυμνάσιο Βάρδας για την φιλοξενία της ομάδας στο χώρο του.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 12:27