Δελτίο Τύπου
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2016 10:52

Πρόγραμμα για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας στο Δήμο Ήλιδας

Το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις" είναι φορέας πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην κοινότητα. Οι παρεμβάσεις παρέχουν ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και υποστήριξη σε θέματα επικοινωνίας, συμπεριφορών και σχέσεων σε ομάδες γονέων, παιδιών – εφήβων, εκπαιδευτικών.

Συνεχίζοντας την υλοποίηση δράσεων σε γονείς σχεδιάζεται πρόγραμμα για γονείς παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ήλιδας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν κύκλο 6-7 συναντήσεων διάρκειας 1 ½ -2 ώρες όπου οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν, ν' ακούσουν και να μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις σε θέματα ανατροφής και επικοινωνίας στην οικογένεια όπως: οι ανάγκες των παιδιών, η σημασία των ορίων, αλλαγές και μεταβάσεις κ.α. Στόχος των συναντήσεων είναι η υποστήριξη των γονιών στο ρόλο τους, ο οποίος είναι γεμάτος προσπάθεια αλλά και προκλήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στο τηλ 26220-29710 από 8:30-14:30. Η συμμετοχή στην ομάδα είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Κατερίνα Μάσσαλα, ψυχολόγος.

Εργαστήριο για εφήβους μαθητές στον Πύργο

Ταυτόχρονα θα υλοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο για εφήβους μαθητές Α΄ Γυμνασίου που φοιτούν στα Γυμνάσια της πόλης του Πύργου με τίτλο "Όταν ο αφρός λησμονεί το βυθό". Στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσα από βιωματικές διαδικασίες σε θέματα όπως η επικοινωνία και οι σχέσεις σε μια ομάδα.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής θα υλοποιηθούν 2 ομάδες.

Υπεύθυνη για το εργαστήριο είναι η Σωτηρία Χαντζηκωνσταντίνου, ψυχολόγος.

Για πληροφορίες σε σχέση με τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης μπορείτε να απευθύνεστε στο www.paremvaseis.gr αλλά και στη σελίδα μας στο facebook: kentro prolipsis paremvaseis.