Δελτίο Τύπου
Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2016 09:18

Ολοκληρώθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» το πρόγραμμα για παιδιά σχολικής ηλικίας και το πρόγραμμα για γονείς εφήβων στο Βαρθολομιό.

Συγκεκριμένα, για τα παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων Βαρθολομιού υλοποιήθηκε ομάδα διάρκειας 10 συναντήσεων με στόχο την ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και βιωματικές διαδικασίες τα παιδιά επεξεργάστηκαν θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, τη συνεργασία, την αυτοεκτίμηση και την προστασία του εαυτού.

Παράλληλα στο Βαρθολομιό υλοποιήθηκε πρόγραμμα για τους γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβεία. Σε έναν κύκλο 6 συναντήσεων οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις καθημερινές συμπεριφορές των έφηβων παιδιών και να επεξεργαστούν τόσο το νόημα αυτών των συμπεριφορών για την πορεία προς την ενηλικίωσή τους, όσο και τους νέους ρόλους και τα νέα όρια στη σχέση γονέων –εφήβων.

Το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» ευχαριστεί τις σχολικές μονάδες της περιοχής και τους συλλόγους γονέων για τη στήριξή τους στην υλοποίηση των προγραμμάτων.