Δελτίο Τύπου
Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016 11:14

Δελτίο Τύπου

Την Ετήσια Τακτική Συνέλευση πραγματοποίησαν οι φορείς – μέλη του Κέντρου Πρόληψης Ηλείας «Παρεμβάσεις» την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. Τα μέλη που απαρτίζουν το Κέντρο πρόληψης είναι η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όλοι οι Δήμοι, το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Ιατρικός και Δικηγορικός σύλλογος και Εμπορικός σύλλογος Αμαλιάδας και το Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας. Στην Γενική Συνέλευση έγινε ο απολογισμός των δράσεων του έτους 2015 και ο αντίστοιχος οικονομικός απολογισμός.

Τα μέλη εξήραν το έργο του Κέντρου καθώς οι δράσεις του αναπτύχθηκαν σε όλους τους δήμους, σε ομάδες γονέων, παιδιών εφήβων και εκπαιδευτικών και οι οποίες είχαν μεγάλη ανταπόκριση από τον πληθυσμό. Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν 20 προγράμματα σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και εφήβους, 14 παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης καθώς και ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής. Οι δράσεις ήταν περισσότερες από όσες είχαν αρχικά προγραμματιστεί λόγω της μεγάλης συμμετοχής σε αυτές και λόγω των πολλών αιτημάτων από φορείς και συλλόγους για συνεργασία. Τα προγράμματα είχαν στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας, της αποδοχής, της συνεργασίας, των θετικών σχέσεων - παράγοντες που αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, της ψυχικής ανθεκτικότητας και της κοινωνικής συνοχής.

Τα Μέλη ενημερώθηκαν και για τις δράσεις που είναι σε εξέλιξη έως τον Ιούνιο και ενέκριναν τον οικονομικό απολογισμό. Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας όπου οι εκπρόσωποι των φορέων και οι εργαζόμενοι αντάλλαξαν ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016 11:17