Δελτίο Τύπου
Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015 09:28

Δελτίο τύπου

Εργαστήριο με θέμα "προσεγγίζοντας τον εκφοβισμό και τη βία στο σχολείο" διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις" για τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις" συνεχίζοντας τις δράσεις για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναγνωρίζοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών σε ψυχοκοινωνικά θέματα, διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εργαστήριο 5 δίωρων συναντήσεων με τίτλο "προσεγγίζοντας τον εκφοβισμό και τη βία στο σχολείο". Στις συναντήσεις θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν το θέμα του εκφοβισμού και της βίας μέσα από τις παρακάτω θεματικές: ορισμός του φαινομένου, οι συμμετέχοντες, ο ρόλος του σχολείου, δυνατότητες πρόληψης και τρόποι διαχείρισης περιστατικών εκφοβισμού.

Το εργαστήριο απευθύνεται στους δασκάλους και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων όλων των σχολικών μονάδων των δημοτικών σχολείων της Π.Ε Ηλείας.

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης -Αμαλιάδα, Ελ. Βενιζέλου 29- το μήνα Νοέμβριο.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στο τηλ. 26220-29710 και ώρες από 09:00 έως 14:30. Η συμμετοχή είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Τον συντονισμό του εργαστηρίου έχουν οι κ. Κατερίνα Μάσσαλα, ψυχολόγος και η κ. Σωτηρία Χαντζηκωνσταντίνου, ψυχολόγος.

Για τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα του κέντρου www.paremvaseis.gr και στο Facebook: Kentro Prolipsis Paremvaseis.

afisa


Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 20 Οκτώβριος 2015 09:42