Δελτίο Τύπου
Τρίτη, 03 Φεβρουάριος 2015 11:45

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης "Παρεμβάσεις" τα σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπαίδευσης, τα οποία υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα σεμινάρια αφορούσαν στις προκλητικές συμπεριφορές που συναντούν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη. Το θέμα προσεγγίστηκε από την πλευρά των αναγκών των εφήβων και της ομάδας διερευνώντας το ρόλο του εκπαιδευτικού στην κατανόηση και προσέγγιση αυτής της συμπεριφοράς.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών υλοποιήθηκαν 2 σεμινάρια σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Επίσης ολοκληρώθηκε από το Κέντρο Πρόληψης η ομάδα για παιδιά σχολικής ηλικίας- μαθητές Ε΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων Πύργου. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, διάρκειας 11 συναντήσεων, τα παιδιά επεξεργάστηκαν θέματα που σχετίζονται με τον εαυτό και τη σχέση με τους άλλους , όπως είναι η αυτοεκτίμηση, η έκφραση και ÂÂ διαχείριση συναισθημάτων, οι φιλικές σχέσεις, τα όρια και η προστασία του εαυτού.

Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάστηκαν όλα τα δημοτικά σχολεία της περιοχής Πύργου. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το 3ο δημοτικό σχολείο Πύργου για τη φιλοξενία του προγράμματος στο χώρο τους.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Φεβρουάριος 2015 11:47