Δελτίο Τύπου
Τρίτη, 08 Απρίλιος 2014 09:07

Σε εξέλιξη βρίσκονται πολλές δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «Παρεμβάσεις» σε γονείς, παιδιά, εφήβους.

Στη Βάρδα έπειτα από την ανοιχτή ομιλία που πραγματοποιήθηκε στις 12/3/2014 για τους γονείς της περιοχής, εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή τους σ’ έναν κύκλο 5 συναντήσεων για υποστήριξη στο γονεϊκό τους ρόλο.

Έτσι, στη Βάρδα είναι σε εξέλιξη 2 ομάδες γονέων που οι συμμετέχοντες συζητούν θέματα που σχετίζονται με τα όρια στη διαπαιδαγώγηση και την επικοινωνία γονέα – παιδιού.

Επίσης στο δήμο Ήλιδας ολοκληρώθηκαν οι 2 ομάδες γονέων προσχολικής ηλικίας όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα που αφορούν στις ανάγκες των παιδιών νηπιακής ηλικίας και στην αναζήτηση τρόπων διαπαιδαγώγησης που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και την επικοινωνία γονέα παιδιού.

Επίσης, αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται τα προγράμματα στο Χάβαρι, και στην Αρχαία Ολυμπία για γονείς που έχουν παιδιά στη νηπιακή και σχολική ηλικία, όπου διαπραγματεύτηκαν θέματα που αφορούν στο γονεϊκό ρόλο, στα όρια και στην επικοινωνία γονέων παιδιών.

Όλα τα προγράμματα του Κέντρου υλοποιούνται πάντα με τη συνεργασία και τη στήριξη της σχολικής κοινότητας και είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση.