Δελτίο τύπου
Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2014 12:31

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δράσεων του Κέντρου Πρόληψης Ηλείας "Παρεμβάσεις" σε ομάδες παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε δήμους του νομού.

Δράσεις που στόχο έχουν την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας σε μια περίοδο όπου η ανάγκη της υποστήριξης του ανθρώπου και των σχέσεων που τον περιβάλλουν είναι αναγκαία προκειμένου ν’ ανταπεξέλθει στη σημερινή πραγματικότητα.

Όσον αφορά στα παιδιά σχολικής ηλικίας, ολοκληρώθηκε η ομάδα παιδιών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης στο δημοτικό διαμέρισμα Μυρτιάς του δήμου Πύργου ενώ συνεχίζεται η ομάδα παιδιών αντίστοιχης ηλικίας στην Κυλλήνη.

Σ' αυτές τις ομάδες τα παιδιά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες διαπραγματεύονται θέματα επικοινωνίας, αυτοεκτίμησης και αυτοπροστασίας, δεξιότητες που χρειάζονται στην ενδυνάμωση της προσωπικότητάς τους.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς Π/θμιας Εκπαίδευσης αφού ολοκληρώθηκε το 1ο τετραήμερο βιωματικό σεμινάριο με στόχο την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε τρόπους προσέγγισης θεμάτων που ενισχύουν την ψυχοκοινωνική υγεία του μαθητή, αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει το 2ο σεμινάριο λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, το οποίο και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιανουαρίου 2014.